ГоловнаСуспільствоВійна

Росія вирішила постачати електроенергію в ОРЛО

Гризлов назвав це "гуманітарною підтримкою".

Росія вирішила постачати електроенергію в ОРЛО
Фото: government.ru

Уряд Росії вирішив забезпечити електроенергією окуповані бойовиками райони Луганської області.

Про це "Интерфаксу" заявив представник РФ у Тристоронній контактній групі Борис Гризлов.

"Уряд РФ прийняв рішення про забезпечення електропостачання з боку Російської Федерації в рамках гуманітарної підтримки", - сказав він.

На його думку, в ОРЛО немає можливості платити за електроенергію, тому дії України - "політично мотивовані і такі, що абсолютно суперечать Мінським угодам, кроки".

Гризлов заявив, що питання забезпечення електроенергії Луганської області розглядатимуть 26 квітня на переговорах у Мінську.

Нагадаємо, в ніч на вівторок було повністю припинено постачання електроенергії з України на тимчасово неконтрольовану територію Луганської області. В результаті Луганськ, Алчевськ і Перевальськ деякий час залишалися без світла.

Відключення стало результатом боргів споживачів ОРЛО перед компанією "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) в розмірі 4,9 млрд гривень. Воно погоджене з Міненергетики України.

Кабмін у 2015 році зобов'язав ЛЕО, яке входить у групу компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина, постачати електрику на непідконтрольні території Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram