ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинули троє військових, п'ятьох поранено (оновлено)

Ситуація в зоні АТО загострилася.

За добу на Донбасі загинули троє військових, п'ятьох поранено (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загострилася - за добу бойовики 65 разів обстріляли позиції українських військовослужбовців. У результаті троє бійців загинули і четверо отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120 мм, озброєння БТР, протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики накривали опорні пункти ЗСУ поблизу Пісків. Біля Опитного і Луганського застосовували 120-міліметрові міномети. По захисниках Авдіївки і Кам'янки били з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів. По захисниках Шахти Бутівка відкривали вогонь із мінометів калібру 82 мм.

З озброєння БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів терористи обстрілювали позиції військових в районі Троїцького і Зайцевого, а під Новгородським обстріляли з кулеметів і зенітної установки ЗУ-23-2. З озброєння БМП били по Верхньоторецькому, а поблизу Авдіївки і Новгородського активно діяли снайпери.

На Приморському напрямку зі 120-міліметрових мінометів і автоматичних гранатометів терористи вели вогонь по позиціях ЗСУ в Новотроїцькому. Морських піхотинців у районі Водяного і Гнутового накривали вогнем мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, а захисників Мар'їнки обстрілювали з 82-міліметрових мінометів. По опорних пунктах у районі Красногорівки били з гранатометів і кулеметів великих калібрів, а біля Широкиного і Павлополя - з гранатометів і стрілецької зброї.

Проти морських піхотинців під Водяним і Широкиним також застосовували озброєння БМП. Біля Новотроїцького проявляли активність ворожі снайпери.

На Луганському напрямку з артилерійських систем калібру 122 мм, зенітних установок ЗУ-23-2, озброєння БТР і протитанкових гранатометів російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції ЗСУ поблизу Новоолександрівки. З мінометів калібру 82 мм обстрілювали укріппункти в районі населеного пункту Жовте, а з гранатометів різних систем обстрілювали позиції військових поблизу Кримського і Попасної. З великокаліберних кулеметів і озброєння БТР били по Новозванівці.

"В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири приймали рішення про адекватне відкриття вогню", - йдеться в повідомленні.

Оновлення. Речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко уточнив, що втрати ЗСУ за добу - троє загиблих і п'ятеро поранених.

"За минулу добу в результаті активних бойових дій загинули троє українських військових, п'ятеро отримали поранення. Ці важкі втрати під час ворожих обстрілів українські війська зазнали переважно на Донецькому напрямку", - повідомив він на брифінгу.

Нагадаємо, 23 квітня в Луганській області на території, яку контролює "ЛНР", у результаті вибуху міни загинув американський громадянин - спостерігач ОБСЄ.

Увечері того самого дня президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном. Під час бесіди Порошенко запропонував активізувати розгляд питання про розміщення на Донбасі міжнародного миротворчого контингенту під егідою ООН.

Росія виступає проти миротворчої місії на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram