ГоловнаСуспільствоВійна

Один військовий загинув і один отримав поранення на Донбасі у вівторок

З початку доби бойовики 23 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

Один військовий загинув і один отримав поранення на Донбасі у вівторок
Фото: Макс Левин

Бойовики продовжують здійснювати провокаційні обстріли позицій українських військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. З початку доби терористи 23 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, в результаті один боєць загинув і один отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Найбільше обстрілів зафіксовано на Приморському напрямку. З мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї терористи обстрілювали позиції морських піхотинців в районі Водяного. З гранатометів били по Широкиному і Новотроїцькому, а з великокаліберних кулеметів - по Гнутовому. По позиціях ЗСУ в районі Талаківки застосовували вогнепальну зброю, а поблизу Новотроїцького працював снайпер.

На Донецькому напрямку з 82-міліметрових мінометів і протитанкових гранатометів бойовики обстрілювали позиції сил АТО в районі Авдіївки і Шахти Бутівка. З кулеметів вели вогонь по опорних пунктах поблизу Кам'янки і Новгородського. В районі Авдіївки також діяли ворожі снайпери. На Луганському напрямку з автоматичних гранатометів бойовики обстріляли опорні пункти поблизу Жовтого, а зі стрілецької зброї - в районі Валуйського.

Морські піхотинці, які виконують бойові завдання в районі Талаківки (Донецький напрямок, - ред.) продовжують утримувати позиції, проте, за їхніми словами, ситуацію стабільною назвати не можна, оскільки бойовики регулярно порушують режим тиші.

"Зараз російсько-терористичні війська обстрілюють наші позиції переважно вночі зі стрілецької зброї - кулеметів і автоматів, іноді застосовують РПГ або СПГ. Також з боку противника працюють і снайпери, - розповів командир десантно-штурмового взводу з позивним "Академік". - До цього наші позиції противник постійно обстрілював мінометами калібру 120- і 82-мм, а також САУ.

За його словами, військові на провокації не піддаються, але зазначають, що у разі безпосередньої загрози життю і здоров'ю військовослужбовців, відповідь буде адекватною.

"Є наказ суворо дотримуватися Мінських домовленостей і ми виконуємо його. Вогонь зі штатного озброєння відкривається тільки в крайньому випадку", - зазначив боєць.

Нагадаємо, у понеділок ввечері бойовики обстріляли житлові квартали Мар'їнки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram