ГоловнаСуспільствоВійна

Під Луганськом підірвався автомобіль спостерігачів ОБСЄ, загинув співробітник місії (оновлено)

Бойовики заявили, що автомобіль місії "відхилився від основного маршруту".

Під Луганськом підірвався автомобіль спостерігачів ОБСЄ, загинув співробітник місії (оновлено)
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

У Луганській області під час здійснення патрулювання території, підконтрольної бойовикам "ЛНР", підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

За інформацією українського СЦКК, підрив стався близько 10:17 під час здійснення патрулювання в районі населеного пункту Пришиб... За попередніми даними, серед групи СММ ОБСЄ є загиблі і поранені.

Сепаратистський сайт "ЛИЦ" повідомляє, що один співробітник місії загинув і один отримав поранення. Водночас представники "народної міліції ЛНР" заявили, що вибух стався через те, що спостерігачі "відхилилися від основного маршруту".

"Відомо, що цей екіпаж, що відхилився від основного маршруту, рухався по другорядних дорогах, що заборонено мандатом СММ ОБСЄ. Ми неодноразово наголошували СММ ОБСЄ на дотриманні необхідних заходів безпеки під час моніторингу маршрутів прямування. Сподіваємося, що представники СММ ОБСЄ, СЦКК та інших міжнародних організацій дадуть реальну оцінку події", - заявили представники "ЛНР".

Оновлення. Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц підтвердив трагедію.

"Щирі співчуття родині загиблого і команді СММ. Смерть колеги є шоком для всього ОБСЄ... Щойно поговорив з главою СММ послом (Ертугрулом) Апаканом: потрібно провести ретельне розслідування. Винні будуть притягнуті до відповідальності", - написав він у своєму мікроблозі Twitter.

Оновлення. Керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук уточнив у Фейсбуці, що поранення отримали троє співробітників ОБСЄ.

Крім того, за інформацією групи, відразу ж після інциденту російські куратори поставили завдання місцевим "функціонерам" бойовиків оперативно "вкидати" в інформаційний простір тези про причетність ЗСУ до підриву.

"В екстреному порядку були підключені російські журналісти-пропагандисти, які працюють в "ЛНР". Завдання робочої групи - екстрене виробництво контенту для ЗМІ із звинуваченнями у підриві представників СММ ОБСЄ "української ДРГ", яка нібито встановила вибуховий пристрій біля населеного пункту Пришиб (Слов'яносербський р-н, Луганська обл.), де і стався вибух", - написав Тимчук.

Оновлення. В ОБСЄ розповіли, що цю ділянку патрулювали шестеро спостерігачів на двох автомобілях.

"Місія ОБСЄ підтверджує, що з її патрулем у складі шести співробітників на двох броньованих автомобілях, які здійснювали патрулювання поблизу н. п. Пришиб у непідконтрольному уряду районі Луганської області, стався серйозний інцидент. Внаслідок цього інциденту один член патруля місії загинув, а двоє були доставлені в лікарню для подальшого медичного обстеження", - йдеться в повідомленні місії у Фейсбуці

За інформацією агентства "Інтерфакс", загинув співробітник ОБСЄ - громадянин США.

Нагадаємо, наприкінці березня спостерігачі ОБСЄ не змогли відвідати населений пункт Знам'янка, підконтрольний "ЛНР", оскільки бойовики погрожували місії обстрілом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram