ГоловнаСуспільствоЖиття

Праві та ліві активісти протестували проти поправок до Трудового кодексу

Під час акції сталася сутичка через прапор ЛБГТ.

Сьогодні біля будівлі Верховної Ради націоналісти і представники лівих сил провели акцію проти прийняття поправок до Трудового кодексу, які обговорювалися в комітеті парламенту для другого читання.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Учасники акції вважають, що новий проект Трудового кодексу з поправками не був підтриманий на комітеті, а отже, не буде винесений на сесію 13 травня. На думку мітингувальників, прийняття цього закону обмежить права робітників та їхніх профспілок, також скасує 40-годинний робочий тиждень.

Під час акції бійці Національної гвардії розділили лівих і правих активістів, але незважаючи на це представники правих сил відібрали прапор у ЛГБТ-спільноти.

Протестувальники перекрили одну смугу дороги, рух вулицею Грушевського вгору було ускладнено.

Нагадаємо, сьогодні комітет Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення врахував під час підготовки проекту Трудового кодексу до другого читання термін "гендерна ідентичність" у нормі про заборону дискримінації у сфері праці за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Ця норма - це виконання зобов'язання України перед Євросоюзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram