ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму затримано проукраїнського активіста, - правозахисники

Причиною затримання стали українські номерні знаки на автомобілі.

 У Криму затримано проукраїнського активіста, - правозахисники
Олег Приходько
Фото: Соцсети

У місті Саки в анексованому Росією Криму 8 червня затримано проукраїнського активіста Олега Приходька, повідомляє Крим. Реалії

Згідно з інформацією Кримської правозахисної групи, причиною затримання стали українські номерні знаки на автомобілі,  які незмінено на російські після 1 квітня відповідно до російського законодавства.

Правозахисники розповіли, що Олега Приходька затримали співробітники ФСБ, яких викликали інспектори ДІБДР, що зупинили його автомобіль.

Відомо, що затриманому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом трьох діб.

Згідно з повідомленням, Олег Приходько відомий в своєму місті проукраїнською позицією, через що його не раз викликали на допити в спецслужби, в його будинку проводилися обшуки, проте затримали чоловіка вперше.

Власників транспортних засобів з числа громадян, які проживають на території півострова, а також юридичних осіб російська влада зобов'язала до 1 квітня 2016 року замінити реєстраційні знаки, видані до 18 березня 2014 року відповідно до законодавства України.

У підконтрольній Росії прокуратурі Криму розробили порядок притягнення до відповідальності власників автомобілів, що не перереєстрували українські автомобільні номери до 1 квітня. Таких з 1 квітня водіїв  будуть штрафувати після  усного зауваження.

Нагадаємо, 5 червня в Криму затримали чергового татарина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram