ГоловнаСуспільствоВійна

Геращенко нагадала про важливість Мінських домовленостей для Києва

"Київ готовий до діалогу з Донбасом, але з легітимно обраною владою".

Геращенко нагадала про важливість Мінських домовленостей для Києва
Ирина Геращенко
Фото: Макс Левин

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко підкреслює необхідність і важливість Мінських домовленостей для української сторони.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Перше: Мінські домовленості не ідеальні, але вони визнані світом як дорожня карта мирного врегулювання конфлікту. Друге: тільки Мінські домовленості чітко визначають дію санкцій проти РФ. Третє: санкції дуже боляче б'ють по Москві і російській економіці. РФ прагне до скасування санкцій і робить все для цього. Ті, хто кричить проти Мінських угод, що підтримує скасування санкцій?" - написала Геращенко.

Вона також підкреслила, що Мінські домовленості вимагають саме від РФ виконання умов з безпеки і гуманітарних питань, "по суті, дипломатичною мовою фіксуючи, що РФ - ніякий не посередник, а учасник".

Геращенко також нагадала, що в Мінських угодах немає таких абревіатур, як "ДНР" та "ЛНР", там є окремі райони Донецької і Луганської областей.

"Тому ніяких прямих переговорів з терористами не може бути. Київ готовий до діалогу з Донбасом, але з легітимно обраною владою, яка має бути обрана за українським законодавством, і вибори мусять пройти за стандартами ОБСЄ", - підкреслила вона.

"Ми готові до компромісу в питанні звільнення заручників і з цього питання говоримо з усіма. Але ключ від в'язниці з заручниками лежить в Кремлі... І тому світ мусить тиснути на Кремль з вимогою звільнити всіх: і в російських в'язницях, і на окупованих територіях", - додала Геращенко.

Нагадаємо, 1 червня Контактна група в Мінську обговорила порушення режиму тиші в зоні АТО і питання безпеки.

Наступне засідання заплановано на 15 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram