ГоловнаПолітика

Росія оголосила у "розшук" Зеленського, Порошенка і Павлюка. МЗС відреагувало (оновлено)

За якими статями кримінального кодексу ‒ невідомо.

Росія оголосила у "розшук" Зеленського, Порошенка і Павлюка. МЗС відреагувало (оновлено)
Володимир Зеленський
Фото: EPA/UPG

Російське міністерство внутрішніх справ оголосило у "розшук" чинного Президента України Володимира Зеленського і експрезидента Петра Порошенка.

Про це повідомило видання Meduza.

Відповідна інформація з'явилася у російській базі розшуку. Невідомо, за якими статями кримінального кодексу розшукують Зеленського і Порошенка, оскільки цієї інформації відомство країни-агресора не оприлюднило.

Пізніше також стало відомо, що російське МВС оголосило в розшук командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. Росіяни розшукують його за кримінальною статтею, але за якою саме ‒ невідомо.

Доповнення. Міністерство закордонних справ назвало цей крок РФ "свідченням відчаю".

"Російські повідомлення про нібито оголошення МВС РФ у розшук Президента України Володимира Зеленського є свідченням відчаю російської державної машини та пропаганди, які не знають, який ще новинний привід вигадати для привернення уваги", ‒ підкреслило українське відомство.

Натомість українське МЗС пригадало Кремлю ордер на арешт диктатора Володимира Путіна, який є "цілком реальний".

"...На відміну від нікчемних російських оголошень, ордер Міжнародного кримінального суду на арешт російського диктатора Володимира Путіна за підозрою у вчиненні воєнних злочинів є цілком реальним і підлягає виконанню в 123 державах світу", ‒ наголосило міністерство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram