ГоловнаПолітика

Саакашвілі заявив, що Україну "потрібно витягувати з болота"

На його думку, зробити це може тільки Зеленський.

Саакашвілі заявив, що Україну "потрібно витягувати з болота"
Фото: facebook/Mikheil Saakashvili

Експрезидент Грузії й колишній глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі розповів про свою зустріч із президентом напередодні призначення главою Виконавчого комітету реформ. Він запевнив у своїй готовності допомагати президенту своїм досвідом і співпрацювати з парламентом і урядом.

За його словами, президент Володимир Зеленський, який призначив його на цю посаду, рішуче налаштований на радикальні реформи і зміни. Про це Саакашвілі написав у Facebook.

"Мені дуже сподобався його (Зеленського. – Ред.) настрій, тому що сам факт мого призначення показує, що він готовий йти на неординарні кроки, проти яких його відмовляло багато осіб. В основному його відмовляли ті, хто хоче, щоби в Україні зберігався статус-кво, а статус-кво – це болото. Україну потрібно витягати з болота, а це може зробити тільки президент, який ніколи не був злодієм і ніколи ним не стане (я впевнений, що президент Зеленський таким і є), й у якого амбіції залишитися в історії України людиною, котра і змогла щось зробити для свого народу й кожного українця", – заявив Саакашвілі.

Він висловив переконання, що при хорошій співпраці з Верховною Радою, урядом, громадянським суспільством і бізнесом у його команди вийде досягти результатів.

Нагадаємо, що Нацрада реформ була створена у 2014 році за указом п'ятого президента Петра Порошенка. У документі зазначалося, що це – "спеціальний консультативно-дорадчий орган при президенті України з питань стратегічного планування, узгодження позицій щодо впровадження в Україні єдиної державної політики реформ і їх реалізації". Персональний склад Нацради стверджує президент.

7 травня президент Володимир Зеленський призначив Михайла Саакашвілі главою Виконавчого комітету реформ. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram