ГоловнаПолітика

Активісти прийшли на Банкову з вимогою звільнити Венедіктову

Під будинком, де імовірно проживає генпрокурор, вони написали "Тут живе подруга вбивць Гандзюк".

Увечері 27 квітня близько сотні активістів зібралися під Офісом президента з вимогою не передавати до суду справу про вбивство Катерини Гандзюк.

Фото: facebook.com/ivan.oberemko

Активісти ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" протестують проти завершення слідства у справі про вбивство радниці мера Херсона в 2018 році.

На акції запалили фаєри і скандували "Венедіктову у відставку" і "Хто замовив Катю Гандзюк?"

Фото: facebook.com/ivan.oberemko

Активісти зажадали пояснень від президента Володимира Зеленського, а також - відставки генерального прокурора Ірини Венедіктової, яка, на думку активістів, навмисно саботувала розслідування справи.

До мітингувальників вийшли прессекретар Зеленського Юлія Мендель і прокурор у справі Андрій Сенюк. Мендель повідомила, що наразі реакції від президента ще немає.

Після цього активісти пішли під будинок, де імовірно проживає Венедіктова, щоб з нею зустрітися.

На асфальті перед входом вони написали "Тут живе подруга вбивць Гандзюк".

Сьогодні Служба безпеки України заявила про завершення досудового розслідування справи Гандзюк за підозрами Мангера і Левіна.

За версією СБУ, колишній керівник Херсонської облради Владислав Мангер за попередньою змовою з помічником-консультантом депутата цієї самої Ради Олексієм Левіним організували завдання тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, які призвели до її смерті.

На сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк?" у facebook повідомлялося, що до закінчення терміну розслідування залишалося ще три місяці, а слідчі nf негласні слідчі дії не завершені.

"Саме передавати справу до суду "як є" (без збирання додаткових доказів) вже дуже довго просять адвокати Владислава Мангера. Розраховуючи так на виправдувальний вирок", - стверджують активісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram