ГоловнаПолітика

Апеляційний суд підтвердив арешт фігуранта справи Гандзюк Ігоря Павловського

Запобіжний захід закінчується 16 квітня.

Апеляційний суд підтвердив арешт фігуранта справи Гандзюк Ігоря Павловського
Фото: Lb.ua

Київський апеляційний суд 9 квітня розглянув скаргу захисту Ігоря Павловського, якого підозрюють у створенні злочинної організації в Херсонській області, на продовження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як ідеться на сайті судової влади України, суд відмовився її задовольнити і залишив чинною постанову Печерського райсуду про арешт до 16 квітня.

Павловського підозрюють за ст. 255 (створення злочинної організації), ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), ст. 294 (масові заворушення) ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Ця підозра стосується залякування активістів і депутатів у Херсонській області, але Павловський більше відомий за іншою кримінальною справою - про вбивство Катерини Гандзюк.

Вона померла в лікарні в листопаді 2018 року після трьох місяців лікування від хімічних опіків. Активістку облили кислотою біля її будинку в Херсоні. 6 червня 2019 року суд виніс вироки виконавцям нападу на Гандзюк - вони отримали від 3 до 6,5 років ув'язнення.

Ігор Павловський, вважає слідство, знав про задуманий злочин, але не повідомив про це, його судять окремо.

Підозрюваними в замовленні та організації нападу є Владислав Мангер і Олексій Левін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram