ГоловнаПолітика

Зеленський пожартував, що іноді йому дуже хочеться "вішати олігархів"

У президента запитали, яка роль олігархів в Україні.

Зеленський пожартував, що іноді йому дуже хочеться "вішати олігархів"
Фото: theguardian.com

Президент Володимир Зеленський зізнався, що іноді йому "дуже хочеться" вішати олігархів, але Україна обрала демократичний шлях. Про це глава держави сказав в інтерв'ю The Guardian, повну версію якого опублікувала в неділю пресслужба президента.

На питання журналіста "Роль олігархів в Україні вже зрозуміли: просто просити грошей у них, вішати, стріляти?" Зеленський пожартував.

"Ну, ми не можемо, за законом, вішати і стріляти. Це шлях. Ми обираємо: або тоталітарний, або демократичний. Але якщо обрали демократичний, то, звичайно, вішати не можна. Хоча іноді дуже хочеться. Чому? Тому що так швидше", - сказав президент.

Зеленський зазначив, що йому хотілося б, щоб в Україні в олігархів були "епізодичні ролі", а не головні.

На запитання, чи доречно, на його думку, олігархові Рінату Ахметову купувати новий будинок у Франції, коли на Донбасі війна, Зеленський відповів: "Звичайно, недоречно. Вони дуже багато тут заробили за ці роки. І тому держава повинна зробити все, щоб вони купували все не там, а тут. Щоб вони ці гроші витрачали на лікарні, швидкі допомоги, дороги".

В інтерв'ю в Зеленського також запитали про стосунки з Коломойським. На запитання, чи очікує олігарх чогось від Зеленського, президент відповів негативно: "Ні, нічого".

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський з’явився на обкладинці відомого британського журналу The Guardian. На фото він сидить на столі і сміється.

У самому журналі, який вийшов друком у суботу, 7 березня, розміщена стаття з заголовком "Моє запрошення в Білий дім? Мені сказали, що воно готується". Всередині статті – ще дві світлини із Зеленським, зроблені в тій самій локації. На одному з фото президент поправляє піджак, на іншому – тримає руку в кишені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram