ГоловнаПолітика

CNN: Україна отримає від США патрульні катери Mark VI

Пентагон повідомив Конгресу про перший пакет військової допомоги для України.

Міністерство оборони США неофіційно повідомило Конгресу про плани надати Україні військову допомогу в розмірі 125 млн доларів. Це перша половина з 250 мільйонів, виділених Конгресом на допомогу Україні в сфері безпеки.

За даними CNN, у цей пакет допомоги увійдуть контрбатарейні радари і броньовані патрульні катери Mark VI, що особливо важливо, враховуючи напруженість у відносинах між Україною і Росією в Чорному та Азовському морях.

Як повідомляє Український мілітарний портал, патрульні катери Mark VI (MK VI) здійснюють операції в затоках, ріках, бухтах і прибережних ділянках моря. Їхнє головне завдання - гарантувати безпеку торгових портів, об'єктів морської інфраструктури та підтримка операцій основних сил ВМС.

Фото: U.S. Navy/BMC Nelson Doromal Jr.
Зазвичай катери типу MK VI комплектуються двома командами по п'ять осіб, плюс 8 осіб із оглядової групи (всього 18 осіб). Команда з десяти членів зазвичай складається з командира катера, двох стернових, двох механіків, двох операторів озброєння і двох стрільців.

На борту MK VI передбачено камбуз для приготування та зберігання їжі. Усе це дозволяє патрульному катеру тривалий час діяти поза базою або десантним кораблем. На катері передбачені спальні місця для шести осіб. Автономність плавання залежить переважно від швидкості і запасів палива і води.

Фото: Petty Officer 1st Class John Wag

Нагадаємо, у 2019 році до складу українського флоту увійшли перші подаровані США катери Island Р190 "Слов'янськ" і Р191 "Старобільськ". Ще три Україна має отримати у 2021 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram