ГоловнаПолітика

Профільний комітет відправив у Раду постанову про недовіру Рябошапці

Голосування у середу не відбудеться.

Профільний комітет відправив у Раду постанову про недовіру Рябошапці
Фото: Макс Левин

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендує парламенту визначитися з проєктом постанови №3154 про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комітету у середу.

Згідно з Конституцією, висловлення недовіри генпрокурору має наслідком його відставку.

Тимчасом голова комітету, депутат Ради від фракції "Слуга народу" Денис Монастирський зазначив, що парламент не зможе розглянути питання висловлення недовіри генпрокурору на позачерговому засіданні у середу, оскільки його не внесли спочатку до порядку денного.

Нагадаємо, що колишній член Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Рябошапка був головним спеціалістом з правоохоронної та антикорупційної політики у штабі Володимира Зеленського, а після президентських виборів отримав місце в його адміністрації.

Рябошапка обійняв посаду генерального прокурора 29 серпня 2019 року. Невдовзі після його призначення Верховна Рада проголосувала за реформу органів прокуратури. Наразі зміни торкнулися тільки центрального рівня - Генеральна прокуратура стала Офісом генерального прокурора. З більш ніж 1300 співробітників ГПУ переатестацію пройшли тільки близько 600 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram