ГоловнаПолітика

Джерело в "Слузі народу": 90%, що Яременка приберуть з посади голови зовнішньополітичного комітету Ради

Рішення буде приймати президент Зеленський.

Джерело в "Слузі народу": 90%, що Яременка приберуть з посади голови зовнішньополітичного комітету Ради
Фото: Анна Стешенко

Керівник комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва, депутат від "Слуги народу" Богдан Яременко з 90% ймовірністю буде звільнений з цієї посади.

Про це LB.ua повідомило джерело у фракції.

"90%, що ми все-таки приберемо Яременка з посади керівника такого важливого комітету. Сьогодні засідання фракції з цього питання не буде", - сказав він.

Депутат також зазначив, що всередині фракції з'явилася інформація, що рішення з цього питання буде приймати президент.

"Рішення буде приймати перший (президент Володимир Зеленський, - ред.). А ми як члени фракції його вже легалізуємо", - додав він.

Нагадаємо, раніше три опозиційні фракції зажадали відсторонення Яременка.

30 жовтня видання "Букви" повідомило, що Яременко (одружений чоловік, який має двох дітей) на пленарному засіданні листувався в онлайн-мережі знайомств із повією і питав про "умови зустрічі". "Букви" опублікували фото листування з текстом: "Місце твоє. Секс захищений, класика і орал. Анальний - табу. Година - 100 доларів. Дві години - 150. На ніч не залишаюся. Побажання можна".

Яременко спочатку заявив, що спеціально спровокував журналістів, а листування було постановкою. Згодом той самий ресурс опублікував ще одне листування нардепа. Він писав дівчатам, що одружений і що він "нова людина в політиці". Потім Яременко перепросив дружину, дітей і президента Володимира Зеленського.

Наступного дня Яременко звинуватив журналістів у крадіжці особистого листування і пригрозив судом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram