ГоловнаПолітика

Палиця, Балога і ще сім депутатів готові взяти Дубневича на поруки

Обвинувачення просить заарештувати Дубневича і призначити заставу в розмірі 493 млн 196 тис. грн

Фото: Макс Требухов

Дев'ять народних депутатів із групи "За майбутнє" готові взяти на поруки парламентарія Ярослава Дубневича. Адвокат підозрюваного в розкраданні коштів "Укрзалізниці" зачитав письмові зобов'язання депутатів під час обрання запобіжного заходу у Вищому антикорупційному суді.

Поручитися за Дубневича готові нардепи Ігор Палиця, Віктор Балога, Ігор Колихаєв, Антон Кіссе, Сергій Мінько, Віктор Бондар, Петро Юрчишин, Тарас Батенко, Анатолій Урбанський. Більшість із них присутні на засіданні.

Обвинувачення просить заарештувати Дубневича на 60 днів і призначити заставу в розмірі 493 млн 196 тис. грн.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Дубневичу інкримінують вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

За версією слідства, дії депутата спричинили державі  збитків на 93,277 млн гривень.

Згідно з поданням генерального прокурора Руслана Рябошапки, Дубневич, перебуваючи на посаді голови комітету Ради з питань транспорту, був обізнаний про фінансовий стан АТ "Укрзалізниця" і мав вплив на засновників і посадових осіб підприємства, яке є єдиним виробником стрілочних переводів, рамних рейок, хрестовин і комплектів роздільного скріплення.

Докази свідчать про те, що зазначена особа зі спільниками вивчила і проаналізувала попит і ціни на ринку стрілочних переводів і прийняла рішення заволодіти коштами філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця".

Зокрема, слідство вважає, що кошти були отримані контрольованим депутатом і його спільниками юридичними особами через узгоджене завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram