ГоловнаПолітика

Зараз добирають кандидатів на обмін полонених, - Пристайко

Обмін не прив'язаний до зустрічі в нормандському форматі.

Зараз добирають кандидатів на обмін полонених, - Пристайко
Фото: Укринформ

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що зараз триває добір кандидатів на обмін полонених і вивчення їхніх справ. Про це міністр розповів в інтерв'ю ТСН.

"Це не період очікування - це період добору підхожих кандидатів на обмін, вивчення їхніх справ і разом із тим можливість звільнення", - сказав міністр, зазначивши, що цей обмін буде масштабним.

За словами дипломата, обмін не прив'язаний до зустрічі в нормандському форматі, є бажання, щоб він відбувся якнайшвидше.

"Мені хотілося б, щоб він відбувся максимально швидко. Ми взагалі не прив'язуємося до нормандського саміту. Якщо саміт лідерів і посприяє обміну, ми не маємо нічого проти. Для нас будь-яка затримка зі звільненням людей - це, м'яко кажучи, трагедія. Ми не прив'язуємося до цього жодним чином", - підкреслив Пристайко.

Нагадаємо, на інвестиційному форумі в Маріуполі 29 жовтня Вадим Пристайко зазначив, що розведення військ відкриває шлях до "нормандської" зустрічі. На думку міністра, вона могла б відбутися в листопаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram