ГоловнаСуспільствоВійна

Посол ОБСЄ розповів про підготовку великого обміну полоненими

Питання обговорюється на засіданні гуманітарної робочої групи ТКГ.

Посол ОБСЄ розповів про підготовку великого обміну полоненими
Мартин Сайдик
Фото: EPA/UPG

Спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік завив, що на переговорах в Мінську готують великий обмін полоненими.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Гуманітарна робоча група продовжила дискусію з обміну утримуваними. Можу сказати, що це дуже серйозна робота. Тут ми хочемо підготувати дійсно великий обмін і тому треба працювати щодо кожної особи, щоб визначити її, можна сказати, майбутню долю", - сказав Сайдік у вівторок в Мінську.

Наступна зустріч тристоронньої контактної групи відбудеться 12 листопада.

Останній великий обмін на Донбасі відбувся ще в кінці 2017 року. Тоді Україна віддала 233 особи, бойовики - 73.

Президент Володимир Зеленський після вступу на посаду розповів, що хоче домовитися про обмін "всіх на всіх", але його міністр закордонних справ Вадим Пристайко визнав складність такої формули. За його словами, в списках на обмін фігурують різні кримінальні авторитети та інші особи, які не пов'язані з конфліктом.

7 вересня 2019 року відбувся обмін утримуваними особами між РФ і Україною в форматі 35 на 35. В Україну повернулися 35 звільнених в'язнів Кремля. Серед них - 24 військовополонені українські моряки, а також політв'язні Олег Сенцов, Роман Сущенко, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram