ГоловнаПолітика

Князєв отримав пост радника Авакова

Колишній глава Нацполіціі перейшов на роботу у МВС.

Князєв отримав пост радника Авакова
Фото: Владислав Мусиенко

Сергій Князєв, який очолював Національну поліцію у 2017-2019 роках, після звільнення отримав пост радника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це повідомляється на сайті МВС.

"Я хочу подякувати Князєву за роки роботи у поліції взагалі і на посаді голови Національної поліції. Ми усі пам'ятаємо, що ви зробили для держави на Донбасі, у непрості часи на Закарпатті та Рівненщині. Останні соціологічні дослідження показали, що рівень довіри до поліції становить 51% - це особиста заслуга Сергія Князєва і команди", - заявив Аваков.

Міністр сказав, що рішення про відставку Князева - це плановий крок, і додав, що Князєв продовжить роботу на посаді радника міністра і члена колегії МВС.

Нагадаємо, що Сергій Князєв став главою Національної поліції на початку 2017 року після звільнення Хатії Деканоїдзе. Він виграв конкурс. 25 вересня 2019 року його звільнили з цієї посади.

Сергій Князєв почав свою кар'єру в органах внутрішніх справ у 1992 році з посади міліціонера відділу охорони у Білій Церкві. У 1995 році перейшов на службу у кримінальний блок Білоцерківського міського відділу міліції. З 2008 року Князєв керував міліцією Київської області. У листопаді 2014 року його призначили на посаду т.в.о. заступника начальника Головного управління МВС України у Донецькій області - начальника кримінальної міліції.

У липні 2015 року Князєв перейшов на посаду глави ГУ МВС у Закарпатській області. Призначення відбулося після збройного конфлікту у Мукачеві.

У квітні 2016 року Князєва перевели на посаду глави поліції Рівненської області із завданням навести порядок з незаконним видобутком бурштину. У листопаді 2016 року Князєва призначили головою Департаменту карного розшуку Нацполіції України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram