ГоловнаПолітика

Лукашенко порадив Україні погодитися на вибори з амністією на Донбасі

"Треба робити будь-які кроки для того, щоб ця війна була припинена".

Лукашенко порадив Україні погодитися на вибори з амністією на Донбасі
Фото: kremlin.ru

Президент Білорусі Олександр Лукашенко порадив Україні перейти від слів до дій для мирного врегулювання на Донбасі.

Про це він сказав на зустрічі з українськими журналістами у Мінську.

"Я б пішов на все. Проведення виборів? Пішов би на проведення виборів. Я б усе робив, щоб тільки вийти на той кордон і взяти під контроль. Так, там треба дати гарантії тим людям, які, як вони кажуть, воюють за свій шматок землі, за свою сім'ю, щоб репресій не було. Я не бачу тут особливих проблем, якщо хтось боїться, він вільно міг би поїхати у Росію", - сказав Лукашенко.

Він вважає, що якщо мирне врегулювання і далі залишатиметься на рівні "бажання", то ніякого прогресу досягти не вдасться.

"Я хочу, щоб ви зрозуміли мою позицію: треба робити будь-які кроки для того, щоб ця війна була припинена і ця територія почала повертатися в Україну. Війна закінчиться рано чи пізно, головне питання - щоб цей шматок благодатної землі повернути в Україну, це найбільша цінність. І тому потрібно робити будь-які кроки - по Штайнмайєру, не по Штайнмайєру. Треба відкинути усі амбіції, об'єднатися, щоб у головах це дозріло", - сказав президент Білорусі.

За його словами, це залежить від нового Президента Володимира Зеленського.

"І націоналісти, і бандерівці, і східні, і западенці - це завдання Президента, він повинен їх усіх об'єднати. Треба, щоб вони за ним пішли і повірили", - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, що Лукашенко і Зеленський у жовтні проведуть зустріч у рамках Форуму регіонів, який відбудеться у Житомирі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram