ГоловнаПолітика

Зеленський на зустрічі з Трампом заявив, що президент США на нього не тиснув

Президент України попросив не втягувати його в вибори.

Президент Володимир Зеленський заперечує, що президент США Дональд Трамп тиснув на нього з метою розслідування дій сім'ї Байдена в Україні.

"Я думаю, що ви всі прочитали [в розшифровці розмови від 25 липня]. Я не хочу, щоб мене втягували в демократичні відкриті вибори в США. У нас була хороша, нормальна розмова. Ми розмовляли багато про що, і ніхто на мене не тиснув", - сказав Зеленський, відповідаючи на питання журналістів під час зустрічі з Трампом в Нью-Йорку.

Трамп підтвердив, що "тиску не було".

"Я хочу, щоб він зробив все, що в його силах, - це ж не його вина, його тоді ще не було, він з'явився недавно, - щоб він зробив все можливе для подолання корупції", - сказав Трамп.

У той же час Трамп сказав, що син Джо Байдена заробив в Україні "мільйони доларів", які, на його думку, могли бути корупційними грошима. "Коли син Байдена вивіз з Китаю 1,5 млрд доларів на Борту номер два [літак віцепрезидента США], а найбільші фонди світу не можуть забрати гроші з Китаю, я думаю, це жахливо", - додав Трамп.

Президент США вважає, що Зеленський був обраний президентом тому, що народ України розраховує на те, що він буде займатися боротьбою з корупцією. "Якщо йому це вдасться, він зробить послугу всьому світу", - сказав Трамп.

Нагадаємо, у вересні 2019 року стало відомо, що співробітник американських спецслужб, який прослухав розмову Трампа із Зеленським у липні 2019 року, вирішив, що президент США повідомив українському лідеру інформацію, яка стосується національної безпеки країни і може завдати шкоди США.

Після цього в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент США в телефонній розмові тиснув на Зеленського і погрожував відкликати переказ Україні фінансової допомоги, раніше виділеної Конгресом.

На цій підставі Палата представників Конгресу США увечері 24 вересня відкрила розслідування в рамках імпічменту президента Трампа.

25 вересня влада США опублікувала зміст раніше засекреченої розмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським. Стенограма не є дослівною, а складена на основі записів тих співробітників спецслужб і членів Ради Нацбезпеки США, які були присутні під час розмови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram