ГоловнаПолітика

Волкер: Росія не виконує Мінські угоди

"Тільки Україна в односторонньому порядку демонструє бажання припинити війну".

Волкер: Росія не виконує Мінські угоди
Курт Волкер
Фото: inforesist

Спеціальний представник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер вважає, що Росія не виконує Мінські угоди. Про це він заявив у суботу на пресконференції YES у Києві, передає кореспондент LB.ua.

"Росія не та країна, яка виконує всі Мінські угоди. Ми хочемо побачити від Росії щось нове і набагато більше в сенсі виконання Мінських угод", - сказав він.

Волкер також наголосив, що "тільки Україна в односторонньому порядку демонструє бажання припинити війну".

"Україна продовжує демонструвати, що вона успішна країна, продовжує рух до демократії. Тут пройшли чесні вибори, обраний президент, надані великі очікування забезпечити реформи. Сам президент Зеленський заявив, що готовий йти на ризики для виконання обіцянок", - додав Вокер.

Також, з його слів, важливе зниження газової залежності України від Росії. Він нагадав, що Україна вже не закуповує газ безпосередньо у Росії. Але це не знімає загрози, враховуючи наміри Росії укласти новий газовий контракт з Україною.

"Росія хоче тиснути на Україну в газових переговорах. Але ця загроза дедалі менша і менша. Не думаю, що така загроза буде в січні", - прогнозує Волкер.

Нагадаємо, раніше спецпредставник висловив сподівання на подальший обмін полоненими між Україною та РФ. Волкер розраховує, що це стане поштовхом для припинення вогню на Донбасі і виконання Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram