ГоловнаСвіт

Делегація талібів у Москві заявила про готовність продовжувати переговори з США

"Талібан" провів переговори з російським керівництвом.

Делегація талібів у Москві заявила про готовність продовжувати переговори з США
Архивное фото
Фото: wikipedia.org

Делегація "Талібану" у Москві провела переговори з російським керівництвом. За повідомленнями російських ЗМІ, обговорювався мирний процес в Афганістані, передає Голос Америки.

МЗС РФ повідомило журналістам, що "з російського боку було наголошено на необхідності відновлення переговорів між США і рухом талібів".

Глава делегації талібів Шер Мохаммад Аббас Станікзаї заявив телеканалу Russia Today, що угода з США була готова до підписання, коли президент Дональд Трамп несподівано назвав її "мертвою".

Трамп пішов на це після терактів у Кабулі, скоєних талібами, в результаті яких був убитий американський військовослужбовець.

Вперше Станікзаї розповів про деякі положення угоди про закінчення війни в Афганістані і найтривалішої військової операції в історії США. За його словами, мова йшла про повне припинення вогню, безпечне виведення американських військ і початок внутрішньоафганських переговорів.

Станкізаї наголосив, що "Талібан" має намір повернутися за стіл переговорів з США, але попередив, що таліби готові продовжувати війну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram