ГоловнаПолітика

НАБУ викликало на допит генпрокурора Луценка у справі активіста Бубенчика

Луценко проходить свідком у справі про зловживання службовим становищем.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко отримав повістку на допит у Національне антикорупційне бюро України. Документ опублікувала прессекретар Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці у фейсбуці.

"Генеральний прокурор Юрій Луценко викликається на допит до НАБУ з приводу прийняття ним процесуального рішення про передачу резонансного кримінального провадження стосовно учасника Євромайдану Івана Бубенчика складу прокурорів на чолі з куратором, заступником генпрокурора А.Стрижевською для здійснення неупередженого та ефективного досудового розслідування", - написала Сарган.

Фото: Лариса Сарган

За словами прессекретаря, Генпрокурора викликають на допит як свідка в кримінальному провадженні за заявою адвоката потерпілих - Олександра Горошинського.

"Провадження зареєстровано за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.364 КК України..."Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб". Нагадаю, орган до судового розслідування - Національне антикорупційне бюро України, - зазначила Сарган.

Нагадаємо, у травні минулого року суд відмовився обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Бубенчику й передав його на поруки депутатів Верховної Ради Андрія Денисенка й Олега Петренка.

Активіста Майдану Івана Бубенчика правоохоронці затримали у Львівській області навесні 2018 року. Прокуратура вручила йому підозру в  убивстві двох правоохоронців на Майдані під час Революції Гідності. Однак згодом ГПУ змінила підозру на посягання на життя співробітника правоохоронного органу й незаконне поводження зі зброєю.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram