ГоловнаПолітика

Зеленський закликав журналістів не продаватися Медведчуку разом з телеканалами

"Ви - не колекція Медведчука і не слуги Рабіновича. Ви - четверта влада".

Зеленський закликав журналістів не продаватися Медведчуку разом з телеканалами
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський прокоментував проведення телемосту між українським телеканалом NewsOne і російським "Россия 1".

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

Президент нагадав, що телеканал NewsOne, а також "112 Україна" пов'язані з кумом президента РФ Володимира Путіна Віктором Медведчуком. Зеленський підкреслив, що олігарх купив телеканали, але не журналістів, які на них працюють.

"Хочу звернутися до українських журналістів, особливо до журналістів цих каналів ("112 Україна" і NewsOne, - ред.). Хтось купив канали, але не вас. Ви - не власність. Ви - не колекція Медведчука і не слуги Рабіновича. Ви - четверта влада. Ви - теж слуги народу", - сказав він.

Нагадаємо, телеканал NewsOne, пов'язаний з Медведчуком, зібрався 12 липня провести двогодинний телеміст з "Россией 1" під назвою "Надо поговорить" за прикладом телемосту між СРСР і США у 1985 році.

Секретар РНБО Олександр Данилюк назвав такі дії провокаційними і підкреслив, що в цій ситуації Україна "повинна реагувати впевнено, без зайвих емоцій і паніки". Він додав, що в Раді нацбезпеки вже працюють над рішеннями.

Голова СБУ ініціював проведення позапланової наради і закликав РНБО ввести санкції проти телеканалів NewsOne і "112 Україна".

Медведчук - третій номер у списку політичної партії "Опозиційна платформа - За життя", яка дотримується проросійських позицій і складається з колишніх регіоналів.

У червні депутат Тарас Козак, наближений до Медведчука, став власником телеканалу ZIK (компанії "Міст ТБ" і "ТРК "Нові комунікації"). Тепер йому належать три канали: "112 Україна", NewsOne і ZIK.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram