ГоловнаПолітика

На саміті Україна-ЄС у Києві очікується підписання п'яти документів

Один із них стосуватиметься програми технічного співробітництва.

На саміті Україна-ЄС у Києві очікується підписання п'яти документів
Фото: EPA/UPG

Сьогодні в Києві відбудеться одноденний саміт Україна - Євросоюз, у рамках якого очікується підписання п'яти документів.

Про це повідомив постійний представник України при ЄС Микола Точицький, передає УНІАН.

"По-перше, буде п'ять документів", - сказав він.

Точицький також зазначив, що після агресії Росії в Керченській протоці ЄС направив у Приазов'я групу експертів, які запропонували проект на 10 млн євро для розвитку інфраструктури, відкриття спеціального офісу Євросоюзу в Маріуполі для здійснення навчань у сфері децентралізації та бізнес-проектів.

Також один з документів буде стосуватися програми технічного співробітництва.

"Мова йде про серйозну суму. Допомогу в адаптації нашої Угоди про асоціацію", - пояснив Точицький. Крім того, будуть підписані ще угоди з приводу децентралізації та допомоги в боротьбі з корупцією.

Україну на заході представить президент Володимир Зеленський, ЄС - голова Євроради Дональд Туск і голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Нагадаємо, проведення саміту було предметом обговорення під час зустрічі президента Петра Порошенка з керівництвом Євросоюзу в березні.

Минулого літа ЄС прийняв план секторальної інтеграції України, який не гарантує формального членства в ЄС, але дозволяє користуватися багатьма перевагами. План передбачає вступ України в Енергетичний союз, Єдиний цифровий ринок, Митний союз ЄС, а також асоціацію з Шенгенською зоною.

Раніше Верховна Рада внесла положення про євроінтеграцію у Конституцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram