ГоловнаПолітика

"Голос" заявив, що повернув два мільйони гривень внесків

Партія не приймає пожертв від людей і компаній із сумнівною репутацією.

"Голос" заявив, що повернув два мільйони гривень внесків
Фото: facebook/Голос

Партія "Голос" заявила, що повернула близько 2 млн грн внесків, які не відповідають фандрейзинговій політиці партії. Про це йдеться в повідомленні партії на фейсбуці.

"Ми проводимо перевірку всіх внесків, які до нас надходять. Почавши кампанію фандрейзингу, час від часу отримуємо непрозорі платежі - від людей з податковим боргом, з незакритими судимостями. Ми обов'язково повертаємо ці гроші, навіть якщо це великі суми", - заявила голова "Голосу" Юлія Клименко.

У партії стверджують, що політика фандрейзингу така, що "Голос" приймає внески тільки за умови, що донори не впливатимуть на незалежність партії. Крім того, партія не приймає грошей від компаній, задіяних у корупційних схемах.

Нагадаємо, згідно з останнім опитуванням, проведеним Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка, в Раду мають шанс пройти сім партій. "Слугу народу" готові підтримати 43,2% респондентів серед тих, хто визначився і голосуватиме, "Опозиційну платформу - За життя" - 12%, ВО "Батьківщина" - 9,4%, "Голос" - 8,3%, "Європейську Солідарність" - 8,2% опитаних.

З урахуванням похибки вибірки також мають шанси подолати прохідний бар'єр у 5% партія "Сила і честь" з підтримкою 4,1% голосів і "Громадянська позиція" - 3,9% респондентів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram