ГоловнаПолітика

Зеленський у Брюсселі зустрівся з Дудою

Дуда запевнив Зеленського у незмінності підтримки Польщею проєвропейського курсу України.

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Брюсселя зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Про це в Тwitter інформує представництво Польщі в Євросоюзі.

"Вітаємо Президента України, Пана Володимира Зеленського, в Представництві Польщі в Європейському Союзі", - йдеться в повідомленні.

Анджей Дуда запевнив Володимира Зеленського у незмінності підтримки Польщею проєвропейського курсу України, передає Укрінформ.

Він акцентував увагу на підтримці зусиль для відновлення територіальної цілісності і суверенітету України в міжнародно визнаних кордонах, у звільненні окупованих районів Донбасу, що має логічно завершитися деокупацією Криму.

"Україна повинна відновитися свої законні межі. Для нас це також дуже важливо", - наголосив президент Польщі.

Він зазначив, що для Польщі Україна є добрим сусідом, з яким будуються взаємовигідні і найкращі стосунки. За його словами, зараз у Польщі перебувають багато українських громадян, чудово розвивається двостороння торгівля, але є можливість для поліпшення взаємин, тому що Україна - це велика країна з величезним потенціалом.

"Ми говорили також про важливі і важкі історичні теми. Я вважаю, що президентська група експертів, яка була створена президентами Польщі та України, буде здатна активно включитися у вивчення проблемних моментів, які є в наших двосторонніх відносинах, і відновити дух правди. Ми сподіваємося на примирення і активну співпрацю між нашими країнами. Це те, що також турбує і президента України", - сказав Дуда.

Він підтвердив, що Зеленський прийняв його запрошення приїхати до Варшави на заходи з нагоди річниці початку Другої світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram