ГоловнаПолітика

Радники Зеленського поспілкувалися з послами ЄС у Брюсселі (оновлено)

На Комітеті з політики і безпеки виступили Данилюк та Рябошапка.

Радники Зеленського поспілкувалися з послами ЄС у Брюсселі (оновлено)
Фото: twitter.com/kmathernova

Радники обраного президентом України Володимира Зеленського Олександр Данилюк і Руслан Рябошапка відвідали Брюссель, де провели зустріч з послами Європейського Союзу.

Про це повідомила заступник Генерального директорату з питань сусідства та політики розширення Європейської комісії Катаріна Матернова.

"Рада вітати радників нового президента України Володимира Зеленського Олександра Данилюка та Руслана Рябошапку з раннім візитом до Брюсселя, включаючи бесіду з послами ЄС на Комітеті з політики і безпеки", - написала вона в твіттері.

Оновлення. Олександр Данилюк уранці 3 травня в коментарі журналістам повідомив, що їхні зустрічі не обмежилися європейськими послами.

"Учора була конференція з питань енергобезпеки. Обговорювали, зокрема, питання LNG. Ми зустрічалися з американською стороною, обговорювали питання енергобезпеки України, виклики, які стоять і цього року, так і в найближчому майбутньому", - розповів він.

Крім того, Данилюк і Рябошапка виступали на засіданні європейського Комітету з політики і безпеки.

"Це комітет, членами якого є 28 послів країн Євросоюзу. Ми представили там програму і перші кроки новообраного президента Зеленського, як ми будемо відповідати на виклики, які стоять перед країною. Що ми побачили - дуже великий інтерес, розуміння, що новий президент має дуже високий рівень підтримки, готовність допомагати нам. Говорили, як активізувати роботу в "нормандському форматі", як відповідати на провокації з російської сторони, зокрема на паспортизацію громадян неконтрольованих територій", - розповів він.

За словами Данилюка, вранці 3 травня у нього з Рябошапкою відбулася зустріч з дипломатичними радниками голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера. Крім того, заплановані кілька зустрічей з політичними радниками голови Євроради Дональда Туска і єврокомісарами.

Як повідомляли, в команді Зеленського екс-міністр фінансів Олександр Данилюк відповідає за міжнародну, фінансову, економічну і банківську діяльність. Колишній член Національного агентства з протидії корупції Руслан Рябошапка - головний спеціаліст з правоохоронної та антикорупційної політики в штабі Володимира Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram