ГоловнаПолітика

Тимошенко запропонувала "підставити плече" Зеленському та звільнити Кабмін

Лідер "Батьківщини" не уточнила, чи розраховує зайняти місце Гройсмана.

Тимошенко запропонувала "підставити плече" Зеленському та звільнити Кабмін
Фото: EPA/UPG

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко під час погоджувальної ради Верховної Ради запропонувала "підставити плече" обраному президенту Володимиру Зеленському та звільнити Кабінет Міністрів.

"Думаю, люди не для того 75% віддали за зміни, щоб цей уряд терпіти ще півроку. Тому що це буде та ж політика ... Якщо в цього парламенту залишилася хоч крапля совісті, потрібно дати можливість сформувати новий уряд", - заявила Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" не сказала, чи розраховує вона зайняти прем'єрське крісло в разі відставки Гройсмана.

Своєю чергою спікер штабу Зеленського Дмитро Разумков, відповідаючи на запитання журналістів, сказав, що президент не може призначити Тимошенко або будь-яку іншу людину прем'єр-міністром.

"Не президент призначає прем'єр-міністра. Ми з вами живемо в парламентсько-президентській республіці, прем'єр-міністра подає коаліція і вносить на розгляд парламенту президент. На цей момент обговорювати кадрові призначення алогічно", - сказав Разумков.

Нагадаємо, в коментарі LB.ua прем'єр-міністр Володимир Гройсман говорив, що не збирається йти у відставку до виборів Верховної Ради.

Гройсман очолює уряд України з квітня 2016 року.

На виборах президента України в 2019 році Гройсман підтримав Петра Порошенка, який вийшов у другий тур, але програв Зеленському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram