ГоловнаПолітика

Нардеп із групи Коломойського на погоджувальній раді закликав Раду саморозпуститися

"Ми повинні підтримати народну ініціативу й саморозпуститися".

Нардеп із групи Коломойського на погоджувальній раді закликав Раду саморозпуститися
Фото: НАШ

Позафракційний депутат, член "Укропу" Віталій Купрій знову спробував зірвати засідання погоджувальної ради Верховної Ради України.

Під час виступу спікера Андрія Парубія він зажадав дати йому слово, а коли голова Верховної Ради відмовив йому в цьому - підійшов до Парубія та спробував сам увімкнути собі мікрофон.

"Народ України не надав підтримку Петру Порошенку. У цій ситуації ми не маємо морального права засідати. Ми ухвалимо закон про мову, але ми повинні підтримати народну ініціативу й саморозпуститися. А Петро Порошенко повинен зараз не чекати, доки інавгурація президента відбудеться, він повинен розпустити наш парламент. Коаліції немає, кнопкодавство, місяць не можемо жодного закону прийняти", - заявив Купрій, який 9 квітня став єдиним членом депутатського об'єднання "За Зеленського".

Нагадаємо, що Петро Порошенко в коментарі LB.ua заявив, що не збирається розпускати парламент України.

Зробити це можливо тільки до 27 травня, але Володимир Зеленський може не встигнути вступити на посаду до цього часу.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що юридичних підстав для розпуску українського парламенту немає. Він порадив Зеленському почитати Конституцію про повноваження президента, до яких не входить оголошення коаліції недійсною.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram