ГоловнаПолітика

Янукович привітав Зеленського з перемогою на виборах

Президент-утікач зазначив, що український народ ухвалив вирок Петру Порошенку.

Янукович привітав Зеленського з перемогою на виборах
Фото: ЕPA/UPG

Віктор Янукович привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України, які відбулися 21 квітня. Звернення екс-президента, що втік із країни, повідомив його прес-секретар Юрій Кірасир, передає російське агентство ТАСС.

У своєму привітанні Віктор Янукович наголосив, що українці довірилися Володимиру Зеленському в найважчий момент історії України.

Янукович вважає, що український народ зараз є розколотим і, нібито радикалізованим, як ніколи раніше. Він зазначив, що війна на Донбасі досі забирає щодня життя українців і "знищує колись квітучий край".

"Миролюбний український народ розколотий і радикалізований як ніколи раніше. Братовбивча війна на моєму рідному Донбасі щодня забирає життя українців і знищує колись квітучий край", - передає Янукович.

Усю провину за це він поклав на чинного президента Петра Порошенка. "Вина за ці жахливі страждання лежить на Петрові Порошенку і його соратниках, які всі ці роки проводили політику ненависті й насильства. Виборці вже ухвалили їм однозначний вирок голосуванням. А історія, напевно, ухвалить свій, більш жорсткий", - наголосив Янукович.

Засуджений президент вважає, що на новообраного президента чекають складні завдання з питань миру й об'єднання українського народу.

Зазначається, що Янукович низько кланяється «мудрому українському народу який не дав себе одурити, не піддався на провокації та брехню, а зробив усвідомлений вибір». Він сподівається, що Зеленський принесе мир і процвітання України.

Нагадаємо, Януковичу інкримінували те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території Росії, він вчинив державну зраду, звернувшись із письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Натепер точно не відомо, де перебуває президент-утікач. 2014 року він утік до Росії.

Як повідомлялося, 24 січня районний суд Києва заочно визнав екс-президента Віктора Януковича винним у державній зраді та пособництві в агресивній війні. Янукович отримав покарання у вигляді 13 років позбавлення волі. У вироку зазначається, що дії Росії в Криму кваліфікуються як акт агресії, а дії Януковича - як пособництво в цьому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram