ГоловнаПолітика

Слабкість заходу провокує силу Росії, - Яценюк

Політик упевнений, що Європейський Союз - це один із кращих проектів у світовій історії.

Слабкість заходу провокує силу Росії, - Яценюк
Фото: nfront.org.ua

Членство в Європейському Союзі, як і членство в НАТО - це пріоритети, які записані в Конституції України, і ніхто ніколи за жодних обставин не змінить цей курс, упевнений лідер партії "Народний фронт", засновник Фонду «Відкрий Україну» Арсеній Яценюк. Про це він заявив під час 12-го Київського безпекового форуму 11 квітня.

Він зазначив, що часто проходять обговорення з європейськими друзями про формулювання тих чи інших заяв: "Наприклад, "Європейський Союз визнає право України стати членом ЄС" чи "Європейський Союз визнає прагнення України стати членом ЄС". У мене до вас прохання, шановні друзі і партнери з ЄС, напишіть просто: "Європа хоче бачити Україну членом Європейського Союзу. Ось порядок денний, який необхідно виконати", - сказав Арсеній Яценюк.

Так само, нагадав він, Україна отримала безвізовий режим з ЄС: "Мало хто вірив у те, що це станеться. У нас був конкретний план. У нас були конкретні рішення. І в нас є конкретний результат. Ми довели, що якщо ми ставимо мету - ми її можемо досягти".

"Для того, щоб поставити мету, необхідна рішучість. Слабкість Заходу провокує силу Росії. Слабкість демократії провокує силу диктатури. Тому що сильніші ми - то сильніша демократія. Що сильніші ми - то сильніші наші принципи. Що об'єднаніші ми - то менше шансів у диктаторів і різного типу спадкоємців більшовизму захопити території, захопити світ і підважити його основи", - підкреслив лідер "Народного фронту".

Він зазначив, що Європейський Союз - це "один з найкращих проектів у світовій історії": "За нього треба боротися. На жаль, через хвилю популізму, демагогії і відсутність політичної волі сильний, потужний проект стоїть сьогодні під питанням".

"Політична воля кожного європейського політика полягає в тому, щоб захистити майбутнє об'єднаної Європи. Щоб прийшов той момент, коли у великій об'єднаній Європі з'явиться ще одна країна - Україна. Ми можемо і повинні зробити все для цього", - сказав Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram