ГоловнаПолітика

Естонія за чотири роки виділила €5 млн на проекти в Україні

Гроші пішли зокрема на відновлення зруйнованих будинків на Донбасі.

Естонія за чотири роки виділила €5 млн на проекти в Україні
Фото: Toomas Huik/postimees.ee

Естонія протягом останніх чотирьох років надала Україні допомогу в розмірі понад €5 млн для реалізації різних проектів, про це заявив голова делегації Естонії в Парламентській асамблеї НАТО Марко Міхкельсон, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що ми зробили разом з Україною не тільки на рівні політики, а й на рівні військового співробітництва, - це дійсно вражає. Тільки за останні чотири роки ми витратили понад €5 млн на різні програми", - сказав Міхкельсон 11 квітня в Києві на 12-му Київському безпековому форумі, організованому Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну".

Як зазначив Мікхельсон, ці кошти пішли зокрема і на відновлення зруйнованих будинків у результаті бойових дій в населених пунктах поблизу лінії зіткнення з окупантами.

Голова делегації Естонії також сказав, що українсько-естонське співробітництво обопільно корисне у військовій сфері.

"У нас є добрі приклади, коли наші військові отримали дуже хороший досвід під час спільних тренінгів, і це стосується не тільки нашої допомоги нашим українським колегам, але ми також вчимося у вас, тому що у вас є практичний дуже успішний досвід, який ви отримали від цієї війни. Зокрема це стосується Сил оперативного реагування", - сказав Міхкельсон.

Нагадаємо, 8 квітня в Естонії почалися найбільші у світі навчання з кібербезпеки Locked Shields. Навчання проводять з метою тренування фахівців у сфері захисту інформаційних систем і критичної інфраструктури від кібератак. Вони триватимуть до 12 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram