ГоловнаПолітика

МЗС України відреагувало на 14-річний вирок "кримським диверсантам" Дудці і Бессарабову

Дипломати закликали світове співтовариство посилити тиск на Росію.

МЗС України відреагувало на 14-річний вирок "кримським диверсантам" Дудці і Бессарабову
Алексей Бессарабов

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з неправомірним рішенням російського окупаційного суду в Севастополі у справі незаконно засуджених громадян України Володимира Дудки і Олексія Бессарабова. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій прес-службою МЗС України.

У МЗС підкреслили, що фабрикація політично мотивованих справ проти громадян України залишається однією з ключових репресивних практик російських окупантів на Кримському півострові, метою яких є залякування місцевих жителів і придушення будь-якої форми незгоди з незаконною окупацією української території.

"Закликаємо міжнародне співтовариство посилити політичний, економічний тиск і список санкцій на державу-агресора з метою припинення грубих порушень Росією прав людини і звільнення Володимира Дудки, Олексія Бессарабова і інших незаконно засуджених громадян України", - наголосили в міністерстві.

Нагадаємо, сьогодні вранці окупаційний суд Севастополя засудив Володимира Дудку та Олексія Бессарабова, які звинувачуються в "підготовці диверсій в Криму", до 14 років позбавлення волі.

За тиждень до того російські силовики провели в Криму обшуки в будинках 24 кримських татар, були затримані 24 людини - їх відразу вивезли на територію Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram