ГоловнаПолітика

Кабмін прийняв Концепцію розвитку гірських територій українських Карпат

"Наша ключова мета - перетворити гірські території на успішні та інвестиційно привабливі".

Кабмін прийняв Концепцію розвитку гірських територій українських Карпат
Геннадий Зубко
Фото: Макс Левин

Уряд прийняв Концепцію розвитку гірських територій українських Карпат на 2019-2027 роки.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє Урядовий портал.

"Розвиток гірських регіонів України - безумовно додатковий потенціал нашої держави. Зокрема, в напрямку розвитку туризму, інфраструктури, IТ-сфери, а також - розвитку людського потенціалу", - прокоментував він прийняту Концепцію.

За словами Зубка, гірські території Карпатського регіону - Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська та Чернівецька області - завжди були в зоні особливої уваги держави. Це територія майже 60 тис. кв. км, з 715 гірськими населеними пунктами, переважна більшість з яких - 94% - села і з майже 978 тис. жителів.

"Наша ключова мета - перетворити гірські території на успішні та інвестиційно привабливі. А це можливо шляхом впровадження нових підходів до розвитку інфраструктури, медицини, туризму, початку нових виробництв, створення робочих місць, посилення економічної співпраці та освітнього спрямування, підвищення транспортної та інформаційної доступності, активізації міжрегіональної та транскордонної співпраці. Така маршрутна карта, яка закладена в Концепції розвитку цих територій, наблизить виконання стратегії ЄС щодо Карпатського регіону і дасть поштовх вивести гірські райони на якісно новий рівень", - зазначив Зубко.

Він також розповів, що Концепція базується на чотирьох основних пріоритетах: 1 - формування конкурентної економіки гірських територій; 2 - розвиток транспортної, виробничої і соціальної інфраструктури; 3 - розвиток туристичного потенціалу; 4 - забезпечення екологічної безпеки.

Нагадаємо, раніше Кабмін схвалив розширення території національного природного парку "Синєвир" у Закарпатській області на 377,8 гектарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram