ГоловнаПолітика

Луценко пообіцяв порушити провадження через поїздку Бойка і Медведчука в РФ

"Сьогодні буде зареєстровано провадження про незаконний перетин кордону", - сказав генпрокурор.

Луценко пообіцяв порушити провадження через поїздку Бойка і Медведчука в РФ
Фото: Facebook.com/LlutsenkoYuri

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що в середу буде зареєстровано кримінальне провадження про незаконний перетин кордону у зв'язку з польотом народного депутата, кандидата в президенти Юрія Бойка та лідера руху "Український вибір - Право народу", представника "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука в Росію.

Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Шановний пане прем'єр-міністре, шановний пане міністре внутрішніх справ, з вашого дозволу повідомлю про те, що сьогодні буде зареєстровано провадження про незаконний перетин кордону. Але питання не тільки до аерослужби, а й до прикордонної служби, яка випустила цих осіб усупереч установленому порядку. Проте, провадження буде зареєстровано й відповідна реакція не забариться", - сказав генпрокурор, відповідаючи на відповідні зауваження міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Державіаслужбі, Держприкордонслужбі та іншим компетентним органам перевірити, чи було допущено порушення закону та хто дозволив переліт, передає "Укрінформ".

"Доручення уряду: Державіаслужба, прикордонники, усі (служби - ред.) перевірити, хто діяв і в яких межах і де були допущені порушення закону України з відповідним реагуванням та інформуванням Кабінету міністрів України", - сказав він.

Аваков, своєю чергою, нагадав, що в Україні заборонено прямі перельоти з Києва до Москви, але Бойко літав до російської столиці саме з Києва.

"Чому так сталося, що на порушення законів України, на порушення санкцій України про заборону авіаційного сполучення з Російською Федерацією ми мали 22.03 переліт пана Бойка, народного депутата, спрямованістю Київ (Жуляни) - Москва о 12-50 і Москва - Київ (Жуляни) о 23:18", - сказав глава МВС.

Нагадаємо, 22 березня Бойко і Медведчук приїхали в Москву на переговори з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим і главою "Газпрому" Олексієм Міллером. Трансляцію зустрічі вели підконтрольні Медведчуку телеканали "112 Україна" і NewsOne. Повідомлялося, що перемовини були ініційовані українською стороною.

У Службі безпеки заявили, що в межах своєї компетенції в стислі терміни нададуть правову оцінку візиту Бойка і Медведчука до одного з лідерів країни-агресора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram