ГоловнаПолітика

Суд порушив справу за позовом до поліграфкомбінату, який друкує бюлетені на вибори

Позивач просить встановити наявність або відсутність компетенції у ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" для друку бюлетенів.

Суд порушив справу за позовом до поліграфкомбінату, який друкує бюлетені на вибори
Полиграфкомбинат "Украина"

Суд відкрив провадження у справі про друк державним підприємством "Поліграфічний комбінат "Україна" бюлетенів для проведення виборів.

Про це повідомляють на сайті Судової влади України.

Відзначають, що в Шевченківський райсуд Києва надійшла заява Тищенка Олександра Олександровича до держпідприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" з приводу встановлення компетенції, повноважень, визнання дій протиправними.

У своїй заяві позивач просить встановити наявність або відсутність компетенції відповідача щодо друку бюлетенів, а також визнати його дії протиправними.

"Дослідивши матеріали справи, Шевченківський райсуд відкрив провадження у справі за позовом Олександра Тищенка до державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" про встановлення компетенції, повноважень, визнання дій протиправними", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, бюлетень у цьому році - найбільший за розміром за час незалежності - 20 на 80 сантиметрів. У нього внесено імена всіх 39 кандидатів на посаду президента України.

Раніше Центрвиборчком збільшив кількість бюлетенів до першого туру. На це вплинуло, зокрема, створення спеціальних виборчих дільниць для військових і визначення переліку тимчасово окупованих територій, де вибори не відбудуться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram