ГоловнаПолітика

ЦВК пояснила, чому замовляє відразу 60 млн бюлетенів

Окремішні тендери могли не встигнути.

ЦВК пояснила, чому замовляє відразу 60 млн бюлетенів

Центральна виборча комісія заявила, що замовляє відразу 60 млн бюлетенів з розрахунку на перший і другий тури відповідно до вимог закону про держзакупівлі.

"Уперше в історії виборів в Україні закупівля товарів, робіт і послуг здійснюється відповідно до вимог Закону України "Про публічні закупівлі" від 25 грудня 2015 року. Інакше, ніж проводити закупівлю одночасно на день голосування 31 березня 2019 і у разі потреби на день повторного голосування, Центральна виборча комісія діяти не могла, враховуючи швидкоплинність виборчого процесу", - йдеться в заяві ЦВК.

Умови тендеру передбачають друк 30 028 913 бюлетенів (очікувана кількість виборців) +150 145 (0,5% резерву згідно зі ст.71 Закону "Про вибори Президента України") + 742 (кратність, пов'язана з технічними нюансами друку на поліграфічному комбінаті "Україна") на кожне голосування.

У зв'язку із цим ЦВК вважає, що претензії до тендеру - це "безпідставна і безграмотна маніпуляція", спрямована на "виправдання незадовільних результатів виборчих перегонів".

Нагадаємо, лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що одночасний друк 60 млн бюлетенів для першого і другого туру голосування закладає можливість для фальсифікації з боку влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram