ГоловнаПолітика

Тимошенко назвала перемогою українців рішення суду щодо підвищення ціни на газ

Суд тривав більш ніж два роки, каже політик.

Тимошенко назвала перемогою українців рішення суду щодо підвищення ціни на газ
Юлия Тимошенко
Фото: ba.org.ua

Те, що Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконність підвищення цін на газ для населення урядом у 2016 році, - велика перемога, яка свідчить про те, що все подальше ціноутворення також було необґрунтованим. Про це лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила під час зустрічі з головними редакторами місцевих ЗМІ на Хмельниччині.

"Це суд знаковий, він тривав більш ніж два роки. Вони довго не могли винести рішення, адже суд був під шаленим тиском. Але врешті-решт зважився і прийняв два рішення: ціна встановлена незаконно постановою уряду (№ 315 від 2016 року) і є необґрунтованою", - зазначила вона.

Як пояснила лідер "Батьківщини", постанова, яку суд скасував і визнав незаконною, зараз уже не діє, тому що після неї було прийнято нові постанови про нові ціни на газ. Виходить, якщо перше підвищення ціни на газ є незаконним, то це означає, що інші підвищення також незаконні.

Тимошенко вважає ціну "монопольною на 100% і встановленою постановою уряду - такого ніде в світі більше немає".

"5 років влада оголошує, що ми не споживаємо російський газ. Але це обман. Те, що за обліком називають європейським газом, насправді є російським газом, який українцям перепродують через посередників з переплатою", - вважає політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram