ГоловнаПолітика

Москалькова має намір відвідати суд щодо Вишинського в Києві

Приблизна дата розгляду справи - 20 березня.

Москалькова має намір відвідати суд щодо Вишинського в Києві
Татьяна Москалькова

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що хоче приїхати до Києва на засідання суду щодо продовження терміну арешту журналісту "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському.

Про це вона повідомила українському омбудсмену Людмилі Денісовій, повідомляє прес-служба Москалькової.

"4 березня в Женеві Тетяна Москалькова взяла участь у зборах членів Європейської мережі Глобального альянсу національних установ із захисту прав людини. В кулуарах вона переговорила з уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Людмилою Денісовою", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Денісова повідомила про переведення Вишинського до Київського СІЗО для розгляду апеляційної скарги про продовження тримання під вартою.

"Вона назвала приблизну дату розгляду цієї справи, - 20 березня, - і я повідомила, що хотіла б бути присутньою на суді. У будь-якому випадку це дуже важлива інформація, адже Вишинського протягом тривалого часу утримують під вартою просто за виконання професійної діяльності", - сказала Москалькова.

Крім того, російський омбудсмен поцікавилася долею російських військовослужбовців, заарештованих в Україні - Олександра Баранова і Максима Одінцова.

Денісова також повідомила російській колезі, що росіянина Максима Одінцова в Київському СІЗО може відвідати матір.

"На моє прохання співробітники українського омбудсмена відвідали Олександра Баранова і повідомили, що скарг немає, але тут наша інформація не збігається - умови утримання в колонії складні, було прохання перевести його в іншу колонію", - додала Москалькова.

Нагадаємо, 15 травня 2018 року співробітники СБУ затримали Вишинського в Києві. Тоді спільно зі співробітниками прокуратури вони провели обшуки в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві. Вишинському оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу.

17 травня Херсонський міськсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту. 6 липня Вишинському повідомили про ще одну підозру - у незаконному зберіганні зброї та боєприпасів.

На суді Вишинський відмовився від українського громадянства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram