ГоловнаПолітика

Уманський покинув лави радників Порошенка

Колишній в.о. міністра фінансів не згоден з нинішньою фінансовою політикою України.

Уманський покинув лави радників Порошенка
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко звільнив з посади позаштатного радника, колишнього першого заступника міністра фінансів України Ігоря Уманського.

Про це йдеться в указі №50/2019 від 4 березня.

Наприкінці лютого Уманський повідомив, що сам попросив про звільнення з цієї посади, тому що на Банковій його пропозиції ігнорували. "Останні півтора року я не мав можливості спілкуватися з президентом ... Сфера питань, за яку я відповідав, - це фінанси, бюджет, банківська діяльність. Ця політика, яка зараз проводиться урядом, у цій галузі не сходиться з моїм баченням, як це повинно відбуватися", - сказав він в ефірі ТСН.

Уманський був радником Порошенка з осені 2016 року.

Перед цим - з жовтня 2014 року до кінця грудня 2015 року - він обіймав посаду першого заступника міністра фінансів. На цьому ж посту він перебував у період з 9 січня 2008 року по 11 березня 2010 року, при цьому з 8 квітня 2009 року по 11 березня 2010 року Уманський був виконувачем обов'язків міністра фінансів.

Між двома періодами роботи в Мінфіні працював на кафедрі економіки підприємства та корпоративного управління Одеської нацакадемії зв'язку, а також входив до ради компанії Gase Energy.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram