ГоловнаПолітика

Митрополит Епіфаній порівняв намісника Лаври з апостолом Павлом до навернення

"У тих його висловлюваннях, які ми чуємо в ЗМІ, тільки ненависть".

Митрополит Епіфаній порівняв намісника Лаври з апостолом Павлом до навернення
Фото: пресс-служба президента

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній (Думенко) порівняв намісника Києво-Печерської лаври Павла (Лебедя) з апостолом Павлом до навернення, коли він брав участь у переслідуваннях християн у Єрусалимі.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді", коментуючи можливість прийняти цього єпископа в Православну церкву України.

"Якщо він прийме відповідне рішення і покається в тому, що він робив досі... Хоча це складно зараз навіть уявити... У тих його висловлюваннях, які ми чуємо в ЗМІ, тільки ненависть. Але Саул теж переродився в апостола Павла", - сказав Епіфаній.

Київський митрополит припустив, що в житті єпископа Павла може теж відбутися такий поворот - і він стане на шлях розвитку єдиної церкви.

"Якщо ми не приймемо людину, яка кається, то про яке єднання тоді можна говорити? Це складно зараз уявити, але в майбутньому, якщо будуть приєднуватися архієреї і вони змінять свою думку, будуть дійсно працювати для розвитку, то ми готові приймати всіх", - сказав він.

Епіфаній сподівається, що в осяжному майбутньому будуть створені умови, за яких він зможе проводити богослужіння в Києво-Печерській лаврі.

Нагадаємо, що владика Павло - один із затятих прихильників Російської православної церкви в Україні. У грудні минулого року Служба безпеки України заявляла, що запобігла провокаціям у Києві напередодні і в день об'єднавчого собору, які нібито координував намісник Лаври. Він це заперечує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram