ГоловнаПолітика

Адміністративну справу проти архієпископа Климента не закрито

Священик вважає, що небезпека переслідування з боку російських силовиків зберігається.

Адміністративну справу проти архієпископа Климента не закрито
Архиепископ Крымский Климент (Кущ)
Фото: ru.krymr.com

Російські спецслужби не закрили справу стосовно архієпископа Кримської єпархії ПЦУ Климента, через що небезпека його переслідування з боку окупаційної влади Криму зберігається. Про це повідомив сам Климент у коментарі "Крим.Реалії".

"Мета затримання - зганьбити моє ім'я. Мовляв, подивіться, хто їздить до українців у в'язниці: злодій, який краде сам у себе, і церковник, який ходить по вулицях і матюкає людей. Зараз адміністративну справу, яка висить наді мною, не закрито. Є заява про те, що я нецензурно висловлювався на ринку, цього свідка приводили до відділку поліції, він звичайний бездомний", - повідомив Климент.

"Небезпека мого переслідування зберігається. ...Якщо ми подивимося на справи українських політв'язнів, то побачимо, що в багатьох цих справах спочатку з'являвся адміністративний протокол. В окремих справах, наприклад у Андрія Захтея чи Євгена Панова, навіть аналогічний тому, який мали оформити на мене - нецензурна лексика в публічному місці", - зазначив архієпископ.

Архієпископ подякував патріарху Філарету і митрополиту ПЦУ Епіфанію, українському омбудсмену Людмилі Денісовій, адвокатам Емілю Курбедінову і Миколі Полозову, кримськотатарській активістці Лілі Буджуровій і підкреслив, що "було задіяне дуже велике коло людей" для його звільнення.

Як повідомляли, в неділю вдень у Сімферополі архієпископа Климента затримали і відправили у відділення поліції. Климента затримали в автобусі на виїзді з півострова під приводом "вкрадених з церкви речей". Омбудсмен Людмила Денісова вважає причиною затримання Климента його заплановану поїздку в СІЗО Ростова-на-Дону, щоб відвідати там українського політв'язня Павла Гриба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram