ГоловнаПолітика

Те, що ми вижили без російського газу - вагомий внесок атомної енергетики, - Порошенко

Президент заявив, що будівництво додаткових енергоагрегатів перебуває в пріоритеті для держави.

Те, що ми вижили без російського газу - вагомий внесок атомної енергетики, - Порошенко
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки в Миколаївську область ознайомився з потужностями Ташлицької ГАЕС в місті Южноукраїнськ - другою за потужністю складовою Южно-Українського енергетичного комплексу.

Глава держави поспілкувався з керівництвом ГАЕС та подякував трудовому колективу за важливу роботу підприємства, інформує прес-служба президента.

"Насправді, я думаю, що роль, яку відіграє атомна енергетика, особливо в останні 4-5 років, коли ми збільшили в балансі енергоспоживання та енергогенерації частку атомної енергетики до 60-61%, це означає величезний внесок атомників в енергетичну безпеку держави і диверсифікацію енергозабезпечення", - зазначив Петро Порошенко.

"Те, що ми вижили без російського газу - вагомий внесок атомної енергетики", - наголосив президент.

За його словами, держава визначає пріоритетним будівництво додаткових енергоагрегатів, зокрема на Ташлицькій ГАЕС та Дністровській ГЕС.

"Це ще дозволить підвищити частку атомної енергетики і зробити економіку України більш конкурентоспроможною", - зазначив Петро Порошенко.

Южно-Український енергетичний комплекс - єдине в Україні підприємство, де комплексно використовуються базові ядерні і маневрені гідро- та гідроакумулюючі потужності. До його складу входять Южно-Українська АЕС, Олександрівська ГЕС і Ташлицька ГАЕС. Щорічно енергетичним комплексом на Південному Бузі виробляється 17-20 млрд кВт-год електричної енергії, що становить приблизно 10% загального виробництва електроенергії в країні і близько 20% її генерації на українських атомних електростанціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram