ГоловнаПолітика

Син Гладковського вважає розслідування Bihus.info замовленням Коломойського

"Ця інформація повністю скомпільована, продана і замовлена певним олігархом".

Син Гладковського вважає розслідування Bihus.info замовленням Коломойського
Фото: Прямой

Фігурант скандалу в "Укроборонпромі" Ігор Гладковський вважає, що до розслідування Bihus.info може бути причетний Ігор Коломойський.

Про це він сказав в інтерв'ю "Прямому".

"Не було жодного розслідування. Те, що стверджують журналісти щодо трьох років розслідувань, спостережень, - це все брехня. Ця інформація повністю скомпільована, продана і замовлена певним олігархом для того, щоб будувати основну риторику в політичній кампанії певних кандидатів... Пан Коломойський, всі це знають, серйозний спонсор і Зеленського, і Тимошенко, які абсолютно не зацікавлені в цьому і які є творцями цієї історії", - заявив Гладковський-молодший.

Гладковський розповів, що має намір розставити всі крапки над "і" в нових відеоблогах, які вийдуть найближчим часом.

У розмові з журналісткою "Прямого" Гладковський сказав, що не пов'язаний з Віталієм Жуковим, який згадується в розслідуванні, і не має з ним бізнес-стосунків. "Віталіка Жукова я дійсно знаю, але я з ним не дружу, у мене немає з ним жодних бізнес-стосунків", - сказав Гладковський-молодший.

Він поскаржився, що після виходу розслідування відчуває себе жахливо, тому що "люди в ліфті впізнають і дивляться на тебе, як на не дуже хорошу людину".

Гладковський стверджує, що "ніколи в своєму житті не крав, не краде і не буде красти".

Нагадаємо, 25 лютого 2019 року вийшло розслідування про те, як державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозилися контрабандою, їх якість не перевірялася і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт. Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому". Прибуток дерибанився між учасниками схеми.

Розслідування засноване на листуванні, яке злило редакції анонімне джерело в 2018 році. Там були вказані імена, дати, суми хабарів і відкатів.

Один з фігурантів розслідування Ігор Гладковський назвав його фейком, але незважаючи на це його батько Олег Гладковський звільнений з посади першого заступника секретаря РНБО. Також "Укроборонпром" відсторонив директора Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. Морозова Олексія Бабича та директора державного підприємства "Ізюмський приладобудівний завод" Сергія Філоненка.

4 березня вийшла ще одна частина розслідування, де стверджується, що в 2017 році ці самі люди постачали "Укрспецекспорту" російські висотоміри за завищеною в сім разів ціною. Їхній чистий прибуток тільки на одній цій угоді міг становити близько 300 тисяч доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram