ГоловнаПолітика

НАБУ підтвердило достовірність листування, оприлюдненого Bihus.info, - Береза

Інформація була відома антикорупціонерам ще у 2017 році.

Листування Гладковського-молодшого і його спільників, опубліковане в розслідуванні Bihus.info, справжнє, його в березні 2017 року вже отримало Національне антикорупційне бюро. Про це сьогодні повідомив народний депутат Борислав Береза на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нардеп пише: щоб закрити питання з достовірністю листування, потрібне лише підтвердження будь-якого правоохоронного органу, і таким органом стало НАБУ.

"Так, керівництву НАБУ потрібно просто підтвердити їх достовірність. І вони це можуть зробити. Але ж тоді виникне питання про те, чому вони, отримавши ці роздруківки 1 березня 2017 року, нічого не робили до появи розслідування Bigus.info? Дивно, що два роки працювали схеми, а наш флагман антикорупційної боротьби їх не помічав. У чому ж причина? Вони хотіли, щоб фігуранти справи «закопали» себе ще більше? Чи в НАБУ запанувала тимчасова сліпота щодо учасників листування? Підозрюю, що відповіді на ці питання будуть у четвертій частині. Але після цих відповідей виникнуть нові питання. І до НАБУ теж", - пише нардеп.

Титульний аркуш справи з листуванням Гладковського зі спільниками
Фото: facebook.com/borislav.bereza
Титульний аркуш справи з листуванням Гладковського зі спільниками

Береза опублікував фото титульного аркуша справи з листуванням. На ньому стоїть підпис голови детективів НАБУ Андрія Калужинського.

Нагадаємо, вчора вийшла третя серія розслідування журналістів про корупцію в оборонному комплексі. У ній ідеться, що друзі сина Олега Гладковського постачали державному концерну висотоміри за завищеною в сім разів ціною. Ігор Гладковський зняв відеовідповідь журналістам, у якій пообіцяв незабаром назвати того, хто "злив" журналістам усі дані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram