ГоловнаПолітика

Оприлюднено третю частину циклу розслідувань про розкрадання в оборонпромі

Журналісти стверджують, що Гладковський отримував відкати з махінацій свого сина.

Оприлюднено третю частину циклу розслідувань про розкрадання в оборонпромі
Олег Гладковский
Фото: argumentua.com

Оприлюднено третю частину циклу розслідувань про корупцію в оборонній сфері, у якій йдеться про те, як чинний директор "Укроборонпрому" Павло Букін віддає на "розпил" угрупованню Гладковського-Жукова міжнародний контракт вартістю в 14 млн гривень.

Відео опубліковано на каналі BIHUS info в Ютубі.

Журналісти стверджують, що в 2017 році "угруповання Жукова-Гладковського" постачало державній компанії "Укрспецекспорт" російські деталі для літаків за ціною, завищеною в сім разів. Водночас директор Укрспецекспорту Букін, стверджують журналісти, чудово знав, що висотоміри не коштують стільки, скільки він за них платить. Розслідувачі наводять листування Букіна з Жуковим, яке підтверджує це.

80-відсотковий аванс розділили між собою ймовірні учасники схеми. Як свідчить їхнє листування, 30 тисяч доларів отримав Олег Гладковський, 10 тисяч - нинішній директор "Укроборонпрому" Павло Букін. Ще 46,6 тисячі забрали на двох безпосередні організатори постачання Ігор Гладковський (син екс-заступника секретаря РНБО) і його бізнес-партнер Віталій Жуков.

На той момент Букін очолював "Укрспецекспорт", який займався закупівлею деталей. Чиновник нібито особисто замовляв товар у Гладковського-молодшого та його партнерів.

Журналісти стверджують, що чистий прибуток від тієї угоди досягав 300 тисяч доларів.

У розслідуванні також йдеться, що Гладковському-старшому відраховували частку не тільки зі згаданої закупівлі.

Журналісти анонсували ще одну частину розслідування, яка стосується розкрадання оборонної сфери і ролі в ній правоохоронних органів.

Нагадаємо, 25 лютого журналісти "Наших грошей" повідомили, що син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі. За інформацією журналістів, Гладковський-молодший разом з партнерами організував приблизно в 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. Водночас державні оборонні підприємства переплачували за товар в 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну "Укроборонпром" знало про шахрайські угоди і давало на них згоду.

Президент Петро Порошенко звільнив першого заступника секретаря РНБО Гладковського. Водночас він заявив, що звільнення з посади - це не визнання провини Гладковського і не вирок.

Гладковський заперечує звинувачення на свою адресу і просить політиків припинити силовий тиск на його сім'ю і на слідство. Державний концерн "Укроборонпром" і Гладковський мають намір подати позов до суду проти журналістів програми "Наші гроші" про захист честі та гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram