ГоловнаПолітика

Порошенко: якщо факти розслідування з приводу "Укроборонпрому" підтвердяться, прізвища та посади нікого не врятують

Президент запропонував дочекатися результатів офіційного слідства.

Порошенко: якщо факти розслідування з приводу "Укроборонпрому" підтвердяться, прізвища та посади нікого не врятують
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко прокоментував журналістське розслідування про корупцію в "Укроборонпромі". Він заявив: якщо розкриті факти підтвердяться, то винуватих буде покарано, незважаючи на прізвища і посади.

"Армія - найвища цінність України. Армія створювалася зусиллями мільйонів українців, які віддавали останнє. Армія - гордість України. Я твердо переконаний, що як президент і Верховний головнокомандувач армію буду захищати. Якщо факти підтвердяться, то ні прізвища, ні посади нікого не врятують", - ідеться в заяві на сайті голови держави.

Він сказав, що розслідування з приводу "Укроборонпрому" вже проводилося в Генпрокуратурі, НАБУ і САП.

"Зараз за підсумками програми порушено ще одну кримінальну справу. Підкреслюю, після завершення розслідування винуватих буде притягнуто до відповідальності, якщо факти підтвердяться", - сказав президент України.

Нагадаємо, 25 лютого 2019 року вийшло розслідування про те, як державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозили контрабандою, їх якість не перевіряли, і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт. Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому". Прибуток дерибанили між учасниками схеми.

Розслідування базується на листуванні, яке злило редакції анонімне джерело в 2018 році. Там були вказані імена, дати, суми хабарів і відкатів.

Один із фігурантів розслідування Ігор Гладковський назвав його фейком, але незважаючи на це його батька Олега Гладковського відсторонено від посади першого заступника секретаря РНБО. Також "Укроборонпром" відсторонив директора Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. Морозова Олексія Бабича і директора державного підприємства "Ізюмський приладобудівний завод" Сергія Філоненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram