ГоловнаПолітика

ЄРДР містить близько 70 проваджень за статтею про незаконне збагачення

На етапі досудового розслідування справи закриють слідчі, у разі готового обвинувального акта рішення приймає суддя.

ЄРДР містить близько 70 проваджень за статтею про незаконне збагачення
Фото: Макс Требухов

Рішення Конституційного Суду про декриміналізацію незаконного збагачення "закриває" 70 справ проти чиновників. Про це сьогодні повідомив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, пише "Укрінформ".

"Зараз вивчаємо Єдиний реєстр, щоб назвати точну цифру всіх проваджень... За моєю інформацією, є близько 70 справ, які повинні бути закриті", - сказав Холодницький.

Якщо кримінальна справа перебуває на стадії слідства, то її мають закрити ухвалою слідчого або прокурора. Коли обвинувальний акт уже в суді - відповідне рішення приймає суддя. Про це йдеться в п. 4 ст. 284 Кримінально-процесуального кодексу, зазначив Холодницький.

Він назвав рішення Конституційного Суду "ударом по реформах".

"З огляду на те, що депутати скасовують те, що самі прийняли, аби уникнути відповідальності за незаконне збагачення, то всі ці три роки антикорупційні органи робили все правильно. Це зайве тому підтвердження", - вважає керівник САП.

"Попри це, робота бюро і прокуратури триває. Крім "незаконного збагачення", є ще "привласнення", "недекларування", "хабарі". Контора не закривається, нехай не радіють наші опоненти, що їм усе вдалося", - додав він.

Нагадаємо, вчора ввечері Конституційний Суд опублікував рішення про визнання неконституційною статтю Кримінального кодексу України про незаконне збагачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram